Levendekjøling – Landet storavtale med Nova Sea

Vi har landet storavtale for det nye slakteriet til Nova Sea. Dette er vårt største prosjekt innen levendekjøling. Hoseth technology har blitt valgt som leverandør av Helixir levendekjøling til Nova Sea sitt nye slakteri på Lovsund. Dette er vårt største prosjekt innen levendekjøling.

Bilde fra inngåelse av avtale om levendekjøling Fra venste: Bjørn Olvik, Kommersiell direktør Nova Sea, Jacob Hoseth, Teknisk sjef Hoseth Technology og Espen Gleinsvåg, prosjektleder nytt fabrikkbygg Nova Sea.

Vårt største prosjekt innen levendekjøling

Vi tror på å flytte grenser gjennom innovasjon og i dette prosjektet med Nova Sea gjør vi det. Dette er ikke bare vårt største prosjekt innen levendekjøling, men også det mest innovative. Vår forpliktelse til kvalitet, hygiene, automatisering og skånsom håndtering av fisk er alltid i høysetet. Vi er takknemlige over å ha en aktør som Nova Sea i Norge, som er så opptatt av kvalitet på sluttproduktet ut til kunder og vi gleder oss til samarbeidet i byggefasen.

Levendekjølingstanken er på hele 300 kubikkmeter og skal behandle 200 laks i minuttet. Fisken leveres ustresset og restituert til bedøvelse – og det er bra for fisken samtidig som det gir fiskekvalitet av ypperste klasse. Kjøling før bedøvelse gjør også laksen kald i kjernen, slik at avrenning fra kasser under transport kan unngås. Prosjektet inkluderer et distribusjonssystem frem til bedøvelse og en avansert vannlogistikk som sparer både vann og energi når man ser hele fabrikken under ett.

Leveransen fokuserer på automatisering og «overlegen produksjonskontroll». I dette inngår automatisk mating og utmating av HeliX levendekjølingstank og full- automatisert vannlogistikk og kjøling. Prosjektet inkluderer HoT Smart Camera, en ny og egenutviklet smart fisketeller. Denne smarte fisketelleren baserer seg på maskinlæring og AI. Den er brukervennlig og gjør det mulig fange avanserte data. Styresystemet er lagt opp til avansert dataovervåkning, inkludert data- og bildefangst med databaselagring, for å sikre mattrygghet, produktivitet og forlenget holdbarhet. Den leverer live RTPS video og enkle brukerkontroller gjennom et web-interface. Det er mulig å styre kameraet gjennom web-interfacet, men i de fleste tilfeller vil OPCUA interfacet bli brukt koblet til en kontroller.

Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler. Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg en god opplevelse og for å hjelpe nettstedet vårt med å fungere effektivt.